Pages

Wednesday, 25 July 2012

FEMME VITA

Hye Readers!!!

Meh2 ekin nk buka cerita pasal FEMME VITA..sbb bukan sorang tp berorang-orang yang bertanya ekin selepas tgk catalog catalyst..Sharing is Caring..meh baca karangan di bawah..tiru sume ni..bukan ayat sendiri pon..ahahha..enjoy readers....


Apakah FEMME VITA??
FEMME VITA sangat baik untuk remaja dan wanita terutamanya bagi yang telah berumah tangga. Femme Vita mampu meningkatkan kesihatan dalaman wanita yang paling utama ia sangat berkesan untuk membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga. ianya juga sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina sistem rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami isteri).

KEISTIMEWAAN!
  • Membina dan mengecutkan rahim
  • Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
  • Menegangkan payudara
  • Membantu merawat luka dalam perut selepas pembedahan 
  • Memulihkann sistem pelancaran vagina
  • Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa perhubungan kelamin
  • Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
  • Menghilangkan bau badan & mulut
  • Mengatasi masalah sengugut dan keputihan
  • Melegakan panas badan
  • Bagus membantu merapatkan vagina dan mengecutkan rahim
  • Berkesan bagi meningkatkan dan membaikpulih kadar hormon estrogen yang berfungsi mengaktifkan kolagen bawah kulit yang mana hasilnya anda akan lihat dan rasai setiap hari
  • Menegangkan dan menghaluskan struktur kulit , menegangkan payudara dan menghasilkan potongan badan yang menarik
Banyak kan KEISTIMEWAAN Femme Vita ni...patut la ramai hot mommy msg2 ekin tanya Femme Vita ni..TETAPI ade amaran ye:

FEMME VITA TIDAK BOLEH DIGUNAKAN OLEH:
WANITA MENGANDUNG
WANITA SEMASA DATANG HAID (semasa datang haid, rahim sedang dicuci. Dikhuatiri darah yang keluar akan bertambah banyak yang boleh menyebabkan pitam dan sebagainya.

CARA MAKAN:
1 sachet sehari selepas makan (makan pagi ke makan tengahari ke makan malam)..
Minum banyak air sepanjang pengambilan yer...
Untuk mendapatkan kesan terbaik, ambil secara berterusan untuk 2 bulan pertama, selepas itu ambil mengikut keperluan badan.

P/S: Tindak balas cepat atau lambat bergantung kepada kesihatan individu. Jika produk ini memberi kesan yang amat positif sila kurangkan dos pengambilan..

MANA NAK CARI FEMME VITA NI??
Jangan malu n segan nk ctc ekin k.. 
017-7163191

Monday, 25 June 2012

TIPS untuk Si Kulit Kering..

Hye readers..rasanya lama sgt sudah tak update..dengan kebusyan die sekolah..but at least..ekin can entertain all the msg tru fb n phone..so, xperlu la risau my clients..lately, ekin byk terima clients yg bermasalah kulit kering..ok, ni some tips for you alls!!

JANGAN MANDI TERLALU LAMA
Maksudnya, xperlu la nk berendam lama kat bilik air tu..berangan je lebih kan..hihih...elakkan mandi menggunakan air panas ketika mandi..air panas dapat menghilangkan minyak semulajadi dari kulit dan menyababkan kulit menjadi kering.

GUNAKAN KRIM PEMBERSIH JENIS SUSU
Ia dikatakan boleh membantu membuatkan kulit wajah terasa lembut. Kalo boleh hindari penggunaan sabun yang mengandungi bahan yang keras dan boleh merosakkan kulit wajah. Try to fine product yang yang mengandungi bahan lembut dan sesuai untuk kulit anda..

SAPUKAN PELEMBAP
Penting sangat pelembap ni dengan muka kite ye ladies..sapukan sebaik-baiknya selepas mandi dengan menepuk-nepuk di kulit yang kering..pilih pelembap jenis krim yang berasaskan minyak..

VCO (Virgin Coconut Oil)
Makan 2 biji sehari selepas breakfast and selepas makan malam..vco terbukti boleh moistkan kulit yg kering..mengikut tindak balas hormon dalam badan kiter..jd jika tiada perubahan bersabar ye ladies..tindak balas dalam badan anda lambat sedikit bertindak tu...
Lepas tu, sebelum tidur..cucuk vco tu kuarkan minyak die n letak kat kulit kiter..biar ia lebih moist n moist ag!!

Itu je kot tips, walaupon sikit tp berguna..selamat mencuba ye kawan-kawan...
Oh ya, drop me a message jika ade pertanyaan n nk order any catalyst products!!

017-7163191

Friday, 1 June 2012

Forever Ever Ever!!

Hye Readers..

Hamik ko besar tol muka ni!!(BIG BREAKFAST xde kene mengena dengan entry ini)

Now, REVEAL umur sekarang ekin pakai ape di muka ni...

Cuci Muka :
yang tak pernah tukar, FYI Ekin mmg setia product Clean n Clear sbb serasi ngan kulit dari sekolah rendah hingga now..

Toner:
Ni toner selepas kene paksa beli ngan amoi kat tempat facial tu..pastu toner cam ni sangat senang sebab pancit2 je kat muka..xyah nk kai kapas2..ekin malas nk pakai kapas..
Moisturizer:
ni ekin pakai sebab die cam x berminyak masa letak kat muka dan ade spf ag kan..pastu pakai ni x kira siang n malam so, just pakai 1 krim je..xde la krim siang n krim malam..simple kan
 

Pagi-pagi bangun tidur lepas mandi sebelum sarapan:
2biji terus ekin makan untuk kecergasan seharian...bila x makan sehari mmg rasa xsedap je sbb dah terbiasa..VCO banyak mengubah rutin harian ekin buang air n cergas sepanjang hari...muka pon berseri2!!
 

Sebelum tidur:
Ekin akan pastikan makan COLLAGEN!!supaya collagen ni boleh bertindak semasa kite tidur dengan nyenyaknyer.. sangat sedap sampai nak makan dua sachet kalo boleh!..tp apa kan daya ikut peraturan makan..sehari sekali sahaja okeh!!COLLAGEN ni yang buat muka kita glowinggg!!!

VCO PURE OIL ni Ekin br je guna, mula2 xmo guna sbb bau die tak thn sgt..tp nk cantik punya pasal eksperimen sendiri kat muka..perubahan kat muka after pakai VCO PURE OIL, sgt moist muka ekin..glowing..n jerawat pon kecut bila letak, yang penting liang2 kat muka ni makin mengecil..now, kongsi ngan ibu pakai sebab ibu letak kat jeragat..so, nnt tgk hasilnye plak..VCO PURE OIL ni muai la..besar kot..leh thn byk bulan..kai kat tmpt tertentu jer..


Setiap minggu:
xde nk pakai facial mask n scrub muka..sbb mcm smooth je muka tak macam dulu lagi..idung pon xmengerutu mcm dulu..jerawat pon dah kai VCO PURE OIL...
ALHAMDULILLAH..

So, reveal semua apa yg ekin guna kat muka..bg yg pernah kenal ekin..nmpk mmg xde masalah muka ni tp sebenarnyer byk jerawat halus2 n ekin suke kutil2 sampai de banyak bekas..now, ekin ngah berusaha nk ilangkan jerawat2 kecil n bekas jerawat ni..jom berusaha bersama!!!

Jika sesiapa yang berminat, leh pm di FB ekin or drop me a message kat phone je..ag senang..InsyaAllah akan dilayan..

NURUL ASYIKIN BT ZAINAL
017-7163191


Apa yang Ekin guna???

Hye Readers...

Ramai yang nak tau Ekin ni jual2 tp pakai ape kat muka sendiri...perlu ke reveal ngan korang ni..BAIKLAH..
meh la reveal SEBELUM dan SELEPAS..

SEBELUM:

Cuci Muka setiap kali mandi n sebelum tidur:

Toner Muka - xpakai pon masa ni..

Moisturizer bila nk kuar jalan

Setiap minggu mesti buat ni:
 
ni nak ilangkan blackhead and whitehead yang sentiasa ada kt idung ni...

Setiap minggu pon ekin pon buat ni:
ni pon sebab nk moist2 kan muka...walaupon berminyak tp idung bila dah polish2 idung mesti kering n kulit lupas2..so, bila pakai compact powder xcantik...

Untuk Jerawat, ekin guna ni:


So, reveal la SEBELUM Ekin guna VCO and COLLAGEN..

Selepas tunggu entry selepas ni k!!!

Monday, 28 May 2012

Pregnant Mommy!!!

Hye Readers!!!

Lihat gambar di atas...semoga satu hari nanti ekin pon memboyot mcm tu...amin..
maksudnyer lepas kawin la..hihih..


Ibu mengandung, Ibu menyusu(BF) , Sedang berpantang boleh makan ke? Ade side effect x?

Jawapannye BOLEH .
Tiada side effect untuk kandungan, kesihatan dan juga bayi. 100 % dari minyak kelapa dara Gred A dan ada juga few mommies yang berkongsi VCO merupakan MILK BOOSTER mereka :)

Sewaktu mengandung

VCO akan membekalkan tenaga, membuat kita kelihatan lebih ceria dan insyallah memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby. Masalah perut harimau (hehehe) atau strechmark dapat dikurangkan atau lebih baik lagi jika anda sapukan seperti bio oil(VCO sangat berbaloi sebab dapat makan dan sapu).Make a wise choice.

Sewaktu menyusukan (BF)

Makan VCO seperti biasa :) baby akan mendapat khasiat VCO dalam masa yang sama untuk kulit yang putih bersih. sapukan VCO untuk rambut baby supaya cepat tumbuh. Kandungan asid laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak.

Semasa Dalam Pantang

Juga amalkan VCO seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCO sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga untuk menjaga anak kecil :) dan yang penting kulit sentiasa lembab dan tidak kering :)) anda juga boleh ambil collagen sewaktu menyusukan dan dalam tempoh berpantang. Tiada masalah
 
See...pregnant mommy...jgn takut ye nak makan..boleh aje..
Jadi pregnant mommy , BF mommy dan Pantang mommy jangan RAGU-RAGU ag nk makan VCO yea...
 
 
Sebarang pertanyaan yang masih ragu-ragu lagi sila la text Ekin yer..
017-7163191
 
Add me kat FB Ekin..ade icon kat sebelah tu..Asyikin Zainal



Thursday, 24 May 2012

Air Masak Baik Ke??

Hye Readers...

Soklan di atas..baik la kan...kompem..(fullstop)..

Kenapa nk minum air masak??

Air masak ni akan memelihara kesihatan tubuh, melancarkan sistem metabolisme tubuh serta membantu mengurangkan berat badan kita..tgk tu mengurangkan berat badan!!

Sebabnya, bila air dalam badan mencukupi, ia sekaligus dapat membakar kalori dalam badan kita..

Lepas tu ade waktu-waktu yang baik untuk minum air masak ni tau..jom tgk di bawah:


Sebelum tidur
Minum segelas air masak sebelum tidur. Tujuannya bagi mengelakkan kita terkena serangan jantung dan juga strok.
Di mana kedua-dua penyakit di atas merupakan punca kematian terbanyak yang dicatatkan di Malaysia.
Ni mmg menjadi amalan ekin sebb sebelum tido ekin makan COLLAGEN..after makan COLLAGEN perlu minum air masak for more effectiveness!! (tetibe selit mat salleh plak)..
 
Bangun tidur
Minumlah 2 gelas air masak bagi mengaktifkan organ dalaman kita.
Take note ye readers n diri sendiri...selalu tak minum pon sbb pas bgn trus ke bilik air..huhuh

Sebelum mandi
Ada baiknya minum segelas air masak waktu ni. Dapat melancarkan perjalanan darah serta mengurangkan tekanan darah kita.
tak tau plak yg ni..br tau..so pasni kene amalkan yer...

Sebelum makan
30 minit sebelum makan, eloklah minum dulu segelas air masak. Amalan sebegini didapati membantu sistem penghadaman. Di mana perut kita lebih bersedia untuk menerima makanan.
Selalu time makan minum air pttla muncit!!pasni kene minum sebelum makan!!!

Actually ekin mmg sangat susah nk minum air..kalo xde depan mata malasnya kaki nk ke dapur...so, penyelesaiannya, ekin letak air dalam botol letak dekat ngan ekin..setiap masa minum air...badan br rasa segar sikit..xla kering n haus je tekak ni...

PERHATIAN!!!
Bagi client ekin yang beli VCO ataupon COLLAGEN...sila amalkan minum air masak yang banyak kerana sangat bagus dengan kesihatan dan kulit muka kita ditambah dengan amalan VCO and COLLAGEN..makin plus plus sihat n cantik nanti...ekin pon br sedar pengambilan air masak mmg penting dalam kehidupan seharian..sebb tu ekin share ngan awk2 sume ni...




SEXY BETUL MINUM AIR CAM NI!!!


SO, jom jd SIHAT dan CANTIK dengan VCO n COLLAGEN!!

Sebarang pertanyaan, drop me a message okeh!!
 
Asyikin Zainal
017-7163191



Monday, 21 May 2012

Saya Hanya Agen Catalyst..

Hye Readers...

Actually, xmo la cte psl ni tp dah banyak org yang salah paham ni...so kene la cte..
1st, ekin jd agen Catalyst di bawah stokis yang berada di Parit Raja (cantik sangat muka die...)
2nd, ekin just amik barang dengan die sahaja bila stock dah hbs..sebab ade client tanya ekin nk jd agen bawah ekin..sorry..tu kene under stokis..ekin just jual barang..if u nak barang ekin bg (barang tu VCO n COLLAGEN)..
so, customer takle jd agen under ekin..paham kan..ekin just promote n jual VCO n COLLAGEN...

P/S: sape-sape yang nak tanya leh pm kat FB n ctc ekin trus kai phone..InsyaAllah ekin jawab yer..
tq kepada client yang percya keberkesanan VCO n COLLAGEN and sebarkan kebaikan kepada kawan-kawan lain..

<3 u all!!